Kenan İmirzalıoğlu Biyografisi

Kenan İmirzalıoğlu
Kenan İmirzalıoğlu

Vikipedi

Kenan İmirzalıoğlu, (d. 18 Haziran 1974, Ankara), Türk sinema ve dizi oyuncusudur.

Ankara’nın Bala ilçesine bağlı Üçem köyünde doğan Kenan İmirzalıoğlu, 12 yaşına kadar köyde yaşadı. Soyu Akkoyunlu Uzun Hasan’a dayanan İmirzalıoğlu[1][2][3], Orta ve lise öğrenimini Ankara’da teyzesinin yanında tamamladı. Yüksek tahsilini ise İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nde yaptı.Ön yaşamı

Kariyeri

1997 yılında Best Model of Turkey’nin elemelerine katılıp ve 4000 kişinin arasından ilk 20’ye seçilmiş, sonra da Türkiye Finalinde birinci seçilmiştir. Daha sonra birinci olduğu için Best Model of The World’e katılmış, birinci olmuş ve ilk defa bir Türk Erkeği Best Model of The World olmuştur.

Deli Yürek adlı dizide canlandırdığı Yusuf Miroğlu karakteriyle yıldızı parladı. Alacakaranlık adlı dizide Uğur Yücel ile başrol paylaşmıştır.Yazı Tura adlı filmde rol almış ve Acı Hayat dizisinde Selin Demiratar ile başrol paylaşmıştır.2008 yılında Kabadayı adlı filmde Şener Şen ve Aslı Tandoğan ile başrol oynamıştır. Son Osmanlı Yandım Ali adlı filmde ise Cansu Dere ile başrol paylaşmıştır.2009 yılında Ejder Kapanı adlı filmde Uğur Yücel ve Berrak Tüzünataç ile başrol . 2009’da başlayan Ezel adlı dizide Cansu Dere, Yiğit Özşener, Barış Falay, Berrak Tüzünataç, Tuncel Kurtiz ve Haluk Bilginer ile başrol paylaşmıştır.

2012’de yeni dizisi için 4.000.000$ alarak Türkiye’de bir dizi oyuncusu için en yüksek ücreti aldı.[4]

Filmografisi

Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
1998-2002 “Deli Yürek” Yusuf Miroğlu Dizi
2001 “Deli Yürek: Bumerang Cehennemi “ Yusuf Miroğlu Film
2003-2005 “Alacakaranlık “ Ferit Çağlayan Dizi
2004 “Yazı Tura” Cevher Film
2005-2007 “Acı Hayat” Mehmet Kosovalı Dizi
2006 “Son Osmanlı Yandım Ali “ Ali Film
2007 “Kabadayı” Devran Film
2009 “Ejder Kapanı” Akrep Celal Film
2009-2011 “Ezel” Ezel Bayraktar Dizi
2012 “Karadayı” Karadayı Dizi